Tedavi kist içerisinden sıvı çekmek (tekrarlama olasılığı fazladır) veya el bileğini hareketsiz tutmak için splint kullanmak olabilir. Cerrahi olmayan tedaviler başarısız ise el cerrahınız tarafından kistin cerrahi olarak çıkarılması önerilebilir. Tedavide amaç kistin kaynağını çıkarmaktır.

El kisti kendiliğinden geçer mi?

Ganglion kistlerinin yaklaşık P'si genellikle kendi kendine bir zaman sonra geçer. Geçmeyen ve ağrı yapan ganglion kistleri tedavi gerektirebilir.

Elde kist neden olur?

El kistlerin neden meydana geldiği tam olarak bilinmemektedir. Ancak bu durumla ilgili şöyle bir teori vardır; bilekte meydana gelen travmatik veya aldığı darbe gibi etkenlere bağlı ortaya çıkabileceğidir. Bazı kişilerde bu kistler uzun süre geçmez, bazılarında ise iki üç günde bir geçer ve tekrar çıkar.

Parmakta çıkan kist nasıl geçer?

Herhangi bir şikayetin olmadığı durumlarda, sadece gözlemek yeterlidir. Ancak, çok büyüyen, ağrı veya hareket kısıtlaması yapan, estetik görünümü bozan kistler cerrahi girişim ile çıkarılabilir.

Ganglion kisti evde nasıl tedavi edilir?

Günde 2-3 bardak evde yapacağınız zencefil çayını içebilirsiniz. Zencefil çayını yapmak için 2,5 cm taze zencefili dilimler halinde doğrayıp 1 bardak suya koyup 10 dk kaynatın. Ganglion kisti ağrısını gidermek iin zerdeçalı da kullanabilirsiniz. Bu bitki inflamasyon ve ağrı üzerine olumlu etkilere sahiptir.

Ganglion kisti kaç günde iyileşir?

İyileşme süresi 15 gün, tam iyilik hali zamanı ortalama 1 aydır. El bileği artroskopisi ile ganglion çıkartılması ameliyatlarında son zamanlarda tercih edilen yaklaşım kuru yani eklemi su ile şişirmeden yapılan işlemlerdir.

Ganglion kisti ne kadar sürede geçer?

Ganglion kistlerinin doğal seyri nasıldır? Her şeyden önce ganglion kistleri kötü huylu tümör değildir ve kötü huylu olma potansiyeli yoktur. ilk 3-6 ya içinde önemli oranda hiçbir tedavi yapılmasa bile kendiliğinden iyileşir ve kaybolur. Çoğunlukla ağrısızdır.

Hangi kistler tehlikelidir?

Eğer kişide nadiren rastlanan tümör dokulu kistler bulunuyorsa, büyüklüğüne bakılmaksızın hemen cerrahi müdahaleyle alınması gerekir çünkü kanser dokulu kistlerin tamamı tehlikelidir. İyi huylu kistler ise 8-10 cm uzunluğuna ulaşmamaları durumunda herhangi bir risk teşkil etmez ve basit şekilde tedavi edilir.